VERVOER - LSBO-Hollands Kroon

Ga naar de inhoud

VERVOER

Ouderen willen zo lang mogelijk participeren in de samenleving, ook als daarvoor een auto,  bus- of treinreis noodzakelijk is. Ouderen willen zelfstandig kunnen autorijden en reizen. Toegankelijk en sociaal veilig OV, treinen en bussen die op tijd rijden en goed op elkaar aansluiten, duidelijke informatie over vertrektijden en mogelijke vertragingen, vriendelijk personeel, betaalbaar OV – aspecten van het OV die voor de (oudere) reiziger van groot belang zijn.
Belbusvereniging Noordkop: personenvervoer van deur tot deur
In  de gemeente Hollands Kroon rijdt de Belbus Noordkop. Dit is een voor ieder toegankelijk vervoerssysteem dat rijdt  op maandag tot en met zondag van 6.00 – 24.00 uur. De Belbus Noordkop (kortweg: de belbus) is van en voor alle inwoners van Hollands  Kroon. De belbus brengt u van deur tot deur.
Valys
Valys  is er voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die  sociaal-recreatieve uitstapjes buiten de eigen regio willen maken. Op  familiebezoek of een dagje erop uit? Voor de korte afstanden is er in  veel plaatsen een lokaal of regionaal vervoerssysteem, maar als u verder  van huis wilt, dan is er Valys.
Mijn rijbewijs verloopt op of na mijn 75ste verjaardag
Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75ste en wilt u uw  rijbewijs verlengen?
Op de pagina van het CBR vindt u alle informatie plus een handig stappenplan.
Keuringslokaties van Regelzorg en Goedkope keuringen in Hollands Kroon:

De Buurtbus
De Buurtbus is een kleinere bus voor 8 personen die  volgens een vaste dienstregeling een vaste route rijdt. De chauffeurs  zijn vrijwilligers. Bij de chauffeur kun je een kaartje kopen met pinpas  of creditcard. Je kunt ook reizen met een OV-chipkaart.  
        
Trein
Treinverbindingen
Inwoners van Hollands Kroon kunnen gebruik maken van de stations te Anna Paulowna en Schagen. Deze twee stations hebben een goede intercity-verbinding met Alkmaar, Amsterdam, Utrecht en verder (richting Gelderland).

Correspondentieadres.
Secretariaat LSBO-Hollands Kroon
Nieuweweg 26                                          
1761EH  Anna Paulowna
Bankrelatie: NL18 RABO 0330 7971 82
Ingeschreven bij de KvK : 7180 6539

Terug naar de inhoud