Financieel - LSBO-Hollands Kroon

Ga naar de inhoud

Financieel

Wilt u gebruik maken van onze Belastingservice?
We raden u aan om gebruik te maken van de hulp van onze deskundige vrijwilligers. Onze ervaring is namelijk dat het doe-het-zelven vaak niet helemaal goed gaat. Zelf doen neemt ook veel tijd in beslag en er veranderd steeds weer iets. Wat mag nog wel en wat niet meer. Voor onze ervaren en opgeleide vrijwilligers is dat meestal niet zo'n probleem. Zo nodig kunnen zij ook nog de hulp van specialisten inroepen.
Kan ik zorgtoeslag krijgen?
Om zorgtoeslag te krijgen moet u aan een aantal  voorwaarden voldoen. Uw inkomen mag bijvoorbeeld niet te hoog zijn. Ook  uw vermogen (zoals spaargeld) mag niet te hoog zijn. Zorgtoeslag is een  bijdrage in de in de kosten van uw Nederlandse zorgverzekering.
Kan ik huurtoeslag krijgen?
Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten.  Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Hoe hoog de  toeslag is, hangt af van de huurprijs, uw inkomen, uw leeftijd en hoe u  woont. Is uw vermogen te hoog? Dan krijgt u geen huurtoeslag.
Hollands Kroon
Bijzonder bijstand Hollands Kroon
Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen (denk hierbij aan spaargeld,  de waarde van een auto, verzekeringen etc.)? En moet u opeens hoge  kosten maken die u niet kunt betalen van uw uitkering of loon en nergens  anders vergoed krijgt? Dan kunt u bijzondere bijstand aanvragen bij  ons.
Schulddienstverlening door de gemeente Hollands Kroon
Heeft u problemen met het beheren van uw financiĆ«n  of heeft u schulden? Dan is het belangrijk dat u hulp bij ons zoekt.  Wij ondersteunen u bij het opzetten van kleine betalingsregelingen voor  bijvoorbeeld een maand huur- of hypotheekachterstand, maar pakken ook  grote schulden aan. Ook geven wij budgetcoaching en cursussen, zetten  wij schuldbemiddeling op en pakken achterliggende problemen aan. Ons  doel is om u weer financieel zelfredzaam te laten zijn.
Vrijwillige administratieve ondersteuners
In  de gemeente Hollands Kroon zijn vrijwillige administratieve  ondersteuners actief om een ieder te helpen die het zelf niet meer redt  op administratief gebied. We zien dat zowel jongere als oudere mensen  niet meer weten hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen. Maar ook de statushouders zijn een groep, die soms niet helemaal snapt hoe de  Nederlandse regels in elkaar steken op dit gebied.

Correspondentieadres.
Secretariaat LSBO-Hollands Kroon
Nieuweweg 26
1761EH  Anna Paulowna

Bankrelatie: NL18 RABO 0330 7971 82
Ingeschreven bij de KvK : 7180 6539

Terug naar de inhoud