Richtlijnen Woonmatch van Patricia Spaansen Wooncompagnie - LSBO-Hollands Kroon

Ga naar de inhoud

Richtlijnen Woonmatch van Patricia Spaansen Wooncompagnie

INSCHRIJVING WONINGZOEKENDE WOONMATCH:
 
STAP 1: Controleren of client staat ingeschreven als woningzoekende bij woonmatch/kop van Noord-Holland

 
STAP 2: Wanneer er geen inschrijving is -> client inschrijven als woningzoekende. Na de inschrijving volgt er een mail met een betaalverzoek. -> nu kan de inschrijving worden afgerond. Let op; vul alle vragen goed in. Deze vragen hebben invloed op het woningaanbod, bijvoorbeeld laat ik een sociale huurwoning achter ja/nee.

 
STAP 3: Wanneer het huishouden uit twee personen bestaat, dienen beide personen zich eerst apart in te schrijven en hierna kunnen ze aan elkaar worden gekoppeld. De inkomens worden dan automatisch bij elkaar opgeteld. Een inschrijving kost eenmalig 15 euro. Je hoeft niet jaarlijks in te loggen of op een woning te reageren om ingeschreven te blijven.

 
LINK WOONMATCH:
   
Het kan natuurlijk ook via de site van wooncompagnie. www.wooncompagnie.nl / ik zoek een woning/ inschrijven/ klik op het juiste werkgebied in het kaartje van Noord-Holland.
 

 
Belangrijk is ook het passend toewijzen. Wooncompagnie dient haar woningen passend toe te wijzen, zie hieronder de link voor de tabel (deze bedragen veranderen jaarlijks) https://www.wooncompagnie.nl/media/2335/3992-passend-toewijzen-woningwet-2021-def.pdf

 
Wanneer u zoekt op passend toewijzen via de site van wooncompagnie, komt u ook bij deze tabel terecht.

 
HOE WERKT HET REAGEREN OP EEN WONING?
 
Men logt in met zijn/haar inschrijving bij woonmatch. Hier is een mailadres voor nodig. Elke dag komt er vers woningaanbod van de verschillende deelnemende corporaties online. Elke woning blijft een week online, dit houdt in dat iemand een week de tijd heeft om te reageren. Wanneer je een vast moment in de week prikt om te kijken, mis je dus nooit een woning. Je ziet alleen het woningaanbod waar je ook daadwerkelijk voor in aanmerking komt. Als er een leuke woning voorbijkomt klik je op de woning. Vergeet hierna ook niet te reageren op de woning, door op deze knop te drukken.

 
Wanneer bovenstaande echt niet lukt of iemand heeft geen internet, dan kan men contact opnemen met rachida el hadad via 088-1718190. Rachida werkt bij het klant contactcentrum en staat jullie graag te woord.

Correspondentieadres.
Secretariaat LSBO-Hollands Kroon
Nieuweweg 26
1761EH  Anna Paulowna

Bankrelatie: NL18 RABO 0330 7971 82
Ingeschreven bij de KvK : 7180 6539

Terug naar de inhoud