Belbus Noordkop - LSBO-Hollands Kroon

Ga naar de inhoud

Belbus Noordkop

In de gemeente Hollands Kroon rijdt sinds 2012 de Belbus. In 2019 heeft de belbus 1500 leden. Dit is een voor ieder toegankelijk vervoerssysteem, de belbus rijdt van deur tot deur, van maandag tot en met zondag van 6.00 - 24.00 uur, en brengt u van deur tot deur binnen Hollands Kroon, Schagen, Heerhugowaard, Hoorn, Alkmaar en Den Helder.
 
De belbus behoort tot besloten vervoer.
Dit betekent dat inwoners eerst lid moeten worden van de belbus voordat zij er gebruik van kunnen maken. Alleen inwoners van Hollands Kroon kunnen lid worden van de belbus. Het lidmaatschap kost € 15 (per 1 januari 2020 €16.50 per jaar) en daarnaast wordt per rit €0.30 per kilometer in rekening gebracht, afhankelijk van het aantal kilometers, met een startbedrag van €1.80 per rit. De belbus moet uiterlijk een dag van tevoren worden gereserveerd.
Reserveren kan bij de planning  van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur, telefoon 0224-422141,
Voor meer informatie over lidmaatschap en de voorwaarden op: www.belbusnoordkop.nl

Het vervoer

De vereniging heeft de beschikking over 45 personenauto's, twee busjes en een reserve auto. De bussen hebben de mogelijkheid voor rolstoervervoer en er kunnen maximaal acht passagiers per rit vervoeren.
 
De belbus chauffeurs
Klanten van de wijkteams kunnen voor re-integratie en werkervaring geplaatst worden bij de belbus. Het doel hiervan is deze mensen als vrijwilliger werkervaring op te laten doen zodat zij een grotere kans op de arbeidsmarkt hebben. De chauffeurs kunnen via deze werkplek hun taxipas behalen. Dit houdt in dat ze niet alleen groepen mogen vervoeren, maar ook mogen rijden in een “gewone” taxi. Ook dit biedt een grotere kans op de arbeidsmarkt. De verwachting is dat een deel van deze chauffeurs doorstromen naar regulier werk. Er zijn inmiddels ruim 40 mensen na werkervaring bij de belbus en een re-integratietraject bij de gemeente uitgestroomd naar betaald werk.
 
Belbusvereniging Noordkop is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers.
De belbus is doorlopend op zoek naar mensen die interesse hebben om chauffeur te worden bij de belbus. U kunt uw belangstelling kenbaar maken via ons aanmeldingsformulier op de website. Wij waarderen dit zeer, en wij zullen u op korte termijn uitnodigen voor nadere kennismaking,Correspondentieadres.
Secretariaat LSBO-Hollands Kroon
Nieuweweg 26                                          
1761EH  Anna Paulowna
Bankrelatie: NL18 RABO 0330 7971 82
Ingeschreven bij de KvK : 7180 6539

Terug naar de inhoud